Alle ruimte

Sinds 3 jaar ben ik nu werkzaam bij RBOB De Kempen, als groepsleerkracht op OBS De Belhamel. Mijn ervaring is eigenlijk wel in 1 woord te vangen; RUIMTE.
Ik ervaar ruimte te krijgen voor zelfontplooiing, studie en voor persoonlijke groei. Maar ook ruimte in de groep, om met de leerlingen te werken aan hún zelfontplooiing. Ik voel ruimte in gesprekken die we vakinhoudelijk voeren, maar ook persoonlijk.
 
Deze ruimte werd ook duidelijk tijdens de schoolsluitingen. We leerden samen van de stappen die we onverwachts moesten maken. De een wilde alles digitaal gaan doen, de ander zag dit nog niet zo zitten. Daar hebben we in alle ruimte en openheid met elkaar over kunnen sparren. Ja, er moesten snel stappen gezet worden. Misschien hebben we niet altijd de juiste stappen gezet, maar wat van belang was dat we de stappen samen konden zetten. Bij de tweede schoolsluiting was er dus ook ruimte voor verbetering. Nagenoeg compleet digitaal onderwijs was het resultaat. Daar ben ik trots op, als ICT’er. Maar zonder de ruimte (letterlijk en figuurlijk) was dit niet gelukt.

Werken bij RBOB heeft mij ruimte geven. De ruimte die ik nodig heb, die ik mag delen met al mijn fijne collega’s.
 

Helen Sweere
Leerkracht OBS De Belhamel

 
Cookie instellingen