Wie zijn wij?

RBOB De Kempen is een organisatie met 15 basisscholen, ruim 3500 leerlingen en zo'n 400 medewerkers. Onze scholen zijn verspreid over 15 plaatsen in 11 gemeentes in de Kempen en midden-Limburg. Het budget van de organisatie is ongeveer € 20 miljoen per jaar. Aan RBOB is kinderopvangorganisatie IK-OOK gelieerd. RBOB De Kempen heeft als primair doel het in stand houden van openbare en algemeen toegankelijke scholen in regio de Kempen en omstreken, het geven van onderwijs en daarin ‘gaan voor kwaliteit’. Het draait daarbij om de ontwikkelingsperspectieven van het kind.

Werknemers van RBOB De Kempen doen betekenisvol en belangrijk werk dat écht bijdraagt aan de maatschappij. Tijdens de coronacrisis hebben we gezien hoe belangrijk onderwijs is en hoe groot de rol hiervan is in onze samenleving. Onze werknemers dragen elke dag bij aan deze belangrijke sector.

Missie
Met uitstekend onderwijs halen wij in ieder kind het beste naar boven voor een optimale en toekomstgerichte ontplooiing. Om elk kind de kans te geven om zich zo goed mogelijk te ontplooien blijven wij constant in ontwikkeling.

Visie
Wij inspireren. Wij dagen uit. Wij tonen lef. Op onze scholen ontvangen we ieder kind met open armen. Ouders zijn een belangrijke partner. Samen scheppen wij een veilige omgeving waarin kinderen spelen, leren en leven.
Ieder kind is bij ons welkom. Wij ontvangen alle kinderen vanuit het openbaar onderwijs met open armen, ongeacht hun afkomst of religie. Iedereen mag zichzelf zijn en blijven. Het is voor ons belangrijk dat iedereen respect heeft voor elkaar en de omgeving.

Wij gaan samen met ieder kind op zoek naar een passende onderwijsplek. We verbinden elk kind aan de juiste leeromgeving waardoor iedereen zich optimaal kan ontwikkelen. Met het onderwijsaanbod van RBOB De Kempen kunnen kinderen met plezier leren en krijgen ze de ruimte om hun talenten te ontdekken en ontwikkelen.

Onze kernwaarden
De kernwaarden van RBOB De Kempen zeggen veel over de manier waarop wij met elkaar omgaan. Dit zijn onze kernwaarden:

Ambitie
Ambitie is de rode draad van de werkwijze van RBOB De Kempen. We zijn niet alleen actief bezig met de ontwikkeling van onze scholen en de kinderen, maar ook met de ontwikkeling van onze medewerkers. We zetten ons in voor een veilige en prettige werkomgeving voor onze medewerkers. Wij vinden het  belangrijk dat onze werknemers ambitieus zijn. Leergierigheid en een ondernemende houding komen bij ons goed van pas.

Plezier
Plezier staat bij alles wat RBOB De Kempen doet centraal. Het is belangrijk dat medewerkers zich thuis voelen op de scholen van RBOB De Kempen. Professionele samenwerking staat bij ons hoog in het vaandel, maar er is ook genoeg ruimte voor plezier en ontspanning.

Veilig
Het is voor ons belangrijk dat kinderen zich veilig voelen op onze scholen zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. Hiervoor is het ook belangrijk dat we een fijne sfeer creëren voor onze medewerkers en andere betrokkenen. De veilige sfeer zorgt ervoor dat je naar voren kunt stappen wanneer je ergens mee zit, zodat we het samen op kunnen lossen. Bij ons gaat iedereen met respect met elkaar en de omgeving om. Op elke school gelden afspraken om de omgeving zo veilig en prettig mogelijk te maken voor iedereen.

Samen
Samen met onze medewerkers blijft RBOB de Kempen door ontwikkelen. Naast ontwikkeling staan wij ook voor persoonlijk contact, betrokkenheid en openheid. nieuwe medewerkers worden hier met open armen ontvangen. Met het hechte team van medewerkers kunnen we zorgen voor een optimale ontwikkelomgeving voor de kinderen.

Initiatief
Om zo goed mogelijk onderwijs te kunnen bieden, moet RBOB De Kempen blijven vernieuwen. Elke school heeft regie over haar identiteit, hier kunnen medewerkers zelf aan bijdragen door initiatieven voor te stellen en uit te voeren. Een ondernemende houding zorgt voor een versterkt saamhorigheidsgevoel. We bouwen samen aan de toekomst.
 
Cookie instellingen