Een dag uit het leven van een juf/ICT

Mijn naam is Anne Vermeulen en sinds augustus 2019 werk ik bij RBOB de Kempen. Ik werk op basisschool de Trumakkers in Heeze in groep 6 en daarnaast ben ik ICT-coördinator.

Iedere maandag rijd ik vol ideeën naar mijn werk. Wat staat me vandaag weer te wachten? Iedere dag is weer anders. Dat is het mooie van het werken met kinderen. Mijn rekenles gaat vandaag over breuken en bij spelling heb ik de ei/ij woorden. Je kunt als leerkracht van alles plannen en in gedachten hebben maar hoe komen de kinderen terug van hun weekend? Leerkracht zijn is veel meer dan die reken- en spellingsles.

Laatst had ik het in mijn groep over de toekomst en wat de kinderen willen worden. Sommige kinderen kapper, andere ook juf of meester en een aantal willen graag youtuber of professioneel gamer worden. Ik vertelde dat ik vroeger beroemd wilde worden waarop een leerling zei: “Ja maar juf voor ons ben je al beroemd!” De kinderen zien je echt als voorbeeld. Ik werk fulltime dus zie ik de kinderen een groot aantal uur in de week. Hierdoor wordt de band nog sterker. Kinderen komen met van alles naar jou toe zoals verhalen over de hobby’s maar ook de verdrietige dingen zoals een opa die in het ziekenhuis ligt. Af en toe is het een enorme rollercoaster aan emoties in het klaslokaal. Het is dan ook erg fijn om hier met je collega’s over te praten en te sparren.

Naast het lesgeven heb je als leerkracht ook nog andere taken en mijn passie is ICT. Het heeft mij altijd geprikkeld om nieuwe snufjes uit te proberen in het klaslokaal. Ik ben dus de juf die alle problemen met de computers en digiborden mag oplossen en dat doe ik met veel plezier! Daarnaast mag ik mij bezighouden met nieuwe educatieve programma's te bekijken en uit te testen.

Bij RBOB de Kempen wordt er gewerkt met kenniskringen. Dit zijn een aantal middagen per jaar waarbij iedereen van de verschillende scholen met dezelfde passie/taak bij elkaar komt. Doordat iedere leerkracht zijn eigen passie volgt, kom je als leerkracht in je kracht te staan. Binnen een school heeft iedereen dus zijn eigen expertise. Al deze expertises maken samen top onderwijs!


Anne Vermeulen
Leerkracht OBS De Trumakkers en ICT-coördinator


 
Cookie instellingen